בפריז מציינים השנה, 2009, מאה ועשרים שנה להקמתו של מגדל אייפל שנבנה לכבוד התערוכה העולמית ב-1889, תערוכה אשר הביאה לידי ביטוי את קדחת ההמצאות הטכנולוגיות שפקדה את העולם באותה תקופה.
העיתונות העברית שיצאה באירופה עקבה אחר בניית המגדל המסקרן והביאה במקביל לקוראיה, כמעט מדי יום, דיווח על המצאה חדשה, כזו או אחרת, כשבראש מצעד ההמצאות עומדות אלה של תומאס אדיסון. אדיסון אף שהה במהלך התערוכה בפריז שם הוצג ביתן של המצאותיו.

ממש בימים בהם פורסם מאמרו של אחד העם מצאתי את התיאור הבא, מאתר הבנייה של מגדל אייפל:
"אף כי הקור שורר בעוז בפאריז לא חדלה מלאכת מבנה המגדל. המלאכה תחל בכל יום בשעה הששית בבוקר. הפועלים מתקבצים לרגל המגדל על הכן הראשון ועולים בשלוש מאות וששים מדרגות אל הכן השני, כחמישים פועלים יקחו עמדתם במקום הזה ויעסקו במבנה האולמים הגדולים והבנינים הנשענים אל המגדל... באולמים האלה נערך גם כן בית מזון לפי שעה בעיר הפועלים, למען יוכלו לסעוד את לבם בעת עשותם את מלאכתם ולא יאלצו לרדת ולעלות ולאבד זמן. חלק ממחנה הפועלים יעלה לעבוד עבודה בגובה מאתיים וחמישים מיטר, שם יעבדו רק אומנים זקנים ורגילים שהם בריאים ושלמים בגופם ושינויי האויר לא קשים להם. עמודי הברזל מהם מורכב המגדל יועלו למעלה ע"י חבלים ואופנים סובבים בכח מכונות הקיטור המוסקות ונעות בלי הרף...."
ומשהושלמה המלאכה, הגיע טקס חנוכת המגדל, 31 במרץ 1889:
ומשהושלמה המלאכה, הגיע טקס חנוכת המגדל, 31 במרץ 1889:

"היום נפתחו שערי מגדל "עפל" ברוב פאר והדר. בראש המגדל התנוסס דגל לפאר ולכבוד. ראש המיניסטרים טיראר נשא מדברותיו ויברך את הבנאי עפל אשר עלתה לו להביא את הבנין הנפלא הזה לשלמותו. המיניסטר אמר כי כל באי שער פאריז מקצות הארץ ישתאו אל המעשה הגדול הזה".
(בראש הידיעה מופיעים שני תאריכים: 31 ו-19 במרץ. הסיבה: ברוסיה השתמשו עדיין באופן רשמי בלוח השנה הבוליאני שהוחלף על-ידי הלוח הגרגוריאני המוכר לנו כיום. לכן בכל העיתונים שיצאו ברוסיה מופיעים עדיין בסוף המאה ה-19 שני תאריכים שונים, בהפרש של כשבועיים).
לרגל חנוכת המגדל הגדיל "המליץ" לעשות והקדיש עמוד מוסף מיוחד לארוע:
* * *
ולצד הדיווחים על המגדל, הנה כמה דוגמאות, מעט מהמבחר של אותה תקופה, הנוגעות להמצאות שהלהיבו את דימיון הקוראים, חלקן המצאות ששינו את האנושות, חלקן המצאות הזויות, כיד הדימיון הטובה. תחילה דיווח על ראיון עיתונאי לעיתון "פיגארו", שנתן אדיסון (עדיסאן) בבואו לפריז לרגל התערוכה המדוברת ובו מספר על עתיד המצאותיו:

עדיסאן אמר להסופר כי כבר המציא מכונה אשר בעזרתה יוכל איש לראות את רעהו המדבר אליו ע"י הטעלעפאן (טלפון) במרחק אלף רגל, אך לע"ע (לעת-עתה) לא הביא את המכונה עוד לידי השתלמותה. אשר על ידה יוכל האדם יושב ניוארק (ניו יורק) לראות את הנעשה בפאריז, כזו אשר יוכל האדם לקרות בו אלף מלות במהירות 150 מלות ברגע והפאנאגראף (פונוגרף – ההמצאה המדוברת של אותם ימים) יוציא אותן בדיוק, הברות ברורות בלי כל טעות.
עדיסאן אמר כי עוד שגבה ממנו להמציא מגדל הפורח באויר, אשר יוכל האדם להטותו אל כל אשר יחפוץ (הכוונה לבלון פורח נשלט); להגיע אל מטרה זו אפשר רק ע"י המצאת מגדל הפורח אשר יכבד משקלו ממשקל האוויר ויתרומם למעלה בכוח אחר (בעצם מטוס), אשר איננו יודע לקרוא אותו בשמו ולע"ע נעלם עוד ממנו, העת היותר טובה ומוכשרת להמציא המצאות ע"י כוח עלעקטרי תהיה בעת אשר העלעקטרי לא תעלה בדמים יקרים...
עדיסאן אומר לשבת בפאריז חודש ימים ולבקר את שער המצבה, להתחקות על כל מעשי המכונות המוצגות בו. הוא איננו שומע צרפתית אך מקוה כי במשך החודש ימים ימי שבתו בפאריז, תעלה בידו ללמוד לדבר כן בשפת צרפת."
אדיסון סיפק לעיתונות ידיעות ללא הפסק. הנה שתיים מוזרות מעט:
הידיעה הראשונה עוסקת בבייביסיטר אלקטרוני שהפעיל בביתו, מבוסס על הפונוגרף שהמציא:
הידיעה הראשונה עוסקת בבייביסיטר אלקטרוני שהפעיל בביתו, מבוסס על הפונוגרף שהמציא:

עדיסאן לא הגיד לה דבר אך כעבור שלשה ימים קרא להמשרתת ויאמר לה: אנכי המצאתי המצאה חדשה אשר היא תישן פרי בטנך בלעדך. הוא העמיד על יד עריסת הילד מכונת הפאנאגרף, ובעת אשר יוציא הילד קול בוכים, אז יפעל הקול על לוח המכונה להוציא מקרבו קולות הדומים לקול שמישנים בו את התינוקות.
והיה גם "הקטר המדבר" של אדיסון:

"הממציא הנודע עדיסאן ביחד עם אחד מגדולי בוני מסלות הברזל ברמיריקא, קבל תעודה (פאטענט) על המצאתו החדשה הנקראת "לינגווגראף שך מסה"ב" (מסילות הברזל). תעודת המכונה היא שעל ידה תוציא מכונת המסע (לאקאמאטיף) בעת המסע הברת מלים תחת האותות שנתנה הרכבת עד כה ע"י שריקות. בעת שיהיה להמסע לעבור דרך מנהרה תודיע המכונה מקודם בהשמיעה את המלה "מנהרה" ובקול רעש אשר ישמע מרחוק וכן כל האותות אשר נתנה עד ע"י קול שריקות, תדבר במלים ברורים"
לסיום, עוד כמה ציטוטים מההמצאות של אותם ימים, כולם מעיתון "המליץ":
"הממציא הנודע בצרפת ה' קורטאן יעשה בקרוב בחינות עם המצאתו החדשה; כי המציא מכונה אשר קרא בשם טעלעפאט ועל ידה אפשר ללראות הדברים הנמצאים במרחק כזה אשר תוכל האזן לשמוע ע"י מכונת הטעלעפאן. גם הממציא הנודע באמעריקא ה' עדיסאן הודיע זה לא כביר ע"ד ההמצאה הזאת, אך אמר כי צריך לו זמן שתי שנים להביאה לידי השתלמות ועד העת ההיא תהיה סוד כמוס עמדו, עתה קדמוהו אחר".
"בוויען המציאו כובע מיוחד לאלה החפצים לרשום בכתב את הדברים שידברו ע"י הטעלעפאן. להכובע הזאת מחובר חוט ברזל של הטעלעפאן וקנה השמיעה ואם ישים האיש את הכובע על ראשו יוכל שלמוע את דברי חבירו ע"י הטעלעפאן ובידיו יוכל לכתוב בעת ההיא".
" בפאריז המציא איש מכונת מטאטא לנקות את האבק מבתי מלאכה. המכונה הזאת עשויה בעין מנקה האויר (ווענטילאטער), המושך אליו את האבק בדוד מלא מים."
"בוויען המציאו כובע מיוחד לאלה החפצים לרשום בכתב את הדברים שידברו ע"י הטעלעפאן. להכובע הזאת מחובר חוט ברזל של הטעלעפאן וקנה השמיעה ואם ישים האיש את הכובע על ראשו יוכל שלמוע את דברי חבירו ע"י הטעלעפאן ובידיו יוכל לכתוב בעת ההיא".
" בפאריז המציא איש מכונת מטאטא לנקות את האבק מבתי מלאכה. המכונה הזאת עשויה בעין מנקה האויר (ווענטילאטער), המושך אליו את האבק בדוד מלא מים."